Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

All technical issues here please :)

Moderators: gail, phil1908

Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby Karolinger » Mon 10 Dec 2012 19:40

Every time I try to start the game, I get this error:

"No available 3D accelerator: either your 3D card does not have the required functions for the game, or there has been an error and you should reboot your computer"

Windows 8 pro x64 / AMD Radeon HD 7750 / Directx 9.0c (June 2010) / Latest CCC driver

I have tried by setting up compatibility to Windows 98 and XP SP3. Also to run as a administrator.

Dxdiag says that everything is enabled

Help?
Karolinger
Youki
 
Posts: 1
Joined: Mon 10 Dec 2012 19:14

Re: Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby gail » Tue 11 Dec 2012 02:17

User avatar
gail
Site Admin
 
Posts: 876
Joined: Sat 17 Sep 2005 20:46
Location: USA

Re: Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby austeyre » Thu 7 Mar 2013 10:01

I am having the same problem, and no matter where I look I can't find an answer.

I've spent a good hour or more looking around trying to figure out how to change the DirectX settings like in the linked thread, but Windows 8 seems to be an insurmountable obstacle. As far as my computer is concerned, everything is working fine, but no amount of running in compatibility mode or frantically searching for a way to enable directdraw has yielded any results.

I really just want to play the game. ):
austeyre
Youki
 
Posts: 1
Joined: Thu 7 Mar 2013 09:52

Re: Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby phil1908 » Wed 13 Mar 2013 14:50

I had a problem with syberia 1 on my windows 7
my son has made a "virtual copy" of it and I can play it without cd's

are you intresting for more details or do you know that system?
User avatar
phil1908
Site Admin
 
Posts: 817
Joined: Sun 18 Sep 2005 06:33
Location: Brussels, Belgium

Re: Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby trancedevo » Tue 19 Mar 2013 18:53

I had the same issue. Go to Game.exe properties then the compatibility tab. Set "Run this window in compatibility mode" for Windows XP, AND set "Reduced Color Mode" to 8bit. Runs perfectly.

Hope this works for you.

William
trancedevo
Youki
 
Posts: 1
Joined: Tue 19 Mar 2013 18:43

Re: Syberia 1: No available 3D accelerator [via Steam]

Postby zarathustra » Sat 4 May 2013 07:48

had the same problem for years, Syberia 1 would not work. Just found out the fix from Youtube

zarathustra
Youki
 
Posts: 1
Joined: Sat 4 May 2013 07:40


Return to EN - Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests